Over Ons

Kwarts Vloeren

is een cement gebonden vloer met een uitstraling van beton of graniet. Een natuurproduct vervaardigd van gerecyclede grondstoffen. Een vloer die door en door gekleurd is, met een hoge druk- slijtvastheid.

Wat is betonlook

De definitie van betonlook is een oude industriële cement gebonden werkvloer. Een vloer waarop gewerkt en die gebruikt is, met de natuurlijke kenmerken van beton. Betonlook wordt nu geassocieerd met betonlook ogende producten. Maar is het werkelijk beton?

Kwarts vloeren

Kwarts vloeren is een ingekleurde zand/cement gebonden gietvloer met polymeren. Door deze opbouw heeft het dezelfde eigenschappen als een betonvloer. Dat in een dunne laag van 5 mm wordt aangebracht. Een vloer die gemêleerd is van kleur, waarin spaan- slagen, luchtgaatjes, kleine krimpscheurtjes en doortekeningen van de ondergrond zichtbaar blijven. Een gietvloer dat wordt behandeld met een hardwaxolie of ultra matte-lak. Een gietvloer die leeft en na veroudering en maandelijkse onderhoud alleen maar mooier wordt. Een gietvloer met een natuurlijke cementaire uitstraling die goed te combineren is met hedendaagse interieur stijlen.

Kleuring en bewerking

Door toevoeging van gerecyclede toeslagstoffen en kleurstoffen, kunnen wij de kwarts vloer een kleur geven van lichtgrijs tot antraciet, of van zandkleur tot donker bruin. Er zijn 7 vaste kleurstellingen. Per kleurstelling zijn er twee bewerkingen mogelijk. Deze bewerkingen zijn onder ander BETON- of GRANIET structuur. In totaal zijn er 14 vaste mogelijkheden, op verzoek kan er een andere kleur worden vervaardigd, in de kleurstellingen bruin of grijs.

Oppervlakte behandeling

De vloer wordt na droging een oppervlakte behandeling gezet. De oppervlakte behandeling zorgt voor een kras vaste laag en een beschermlaag tegen vuil. Dat na droging van 6 uren beloopbaar is. Een vloer die in de ultra matte lak is gezet is vuil afstotend en vocht regulerend, gemakkelijk in gebruik en geeft de vloer een natuurlijke uitstraling. Met een tweede ultra matte-lak wordt het vloeistofdichter.

Het Resultaat

Een op wens ingekleurde kwarts vloer dat een structuur krijgt zoals u wilt. Iedere vloer is uniek met een bijzondere uitstraling. Waar geen tweede van is. Een gietvloer dat vervaardigd is uit natuurlijke en gerecyclede materialen dat na veroudering alleen maar mooier wordt.

“een natuurlijke gietvloer die leeft”


Neem direct contact met ons op

Contact