Werkwijze

Voorbereidingen

Voordat de KWARTS vloer wordt aangebracht, wordt de vloer gecontroleerd of de vloer wel druk- trek- vast is, vrij van vervuiling, droog en blijvend droog is. Is dit niet het geval, dan wordt er eerst een offerte afgegeven om de vloer leg klaar te maken.. Bij vloerverwarming moeten de leidingen of bedrading minimaal 5 mm onder de vloer oppervlak liggen, om zo een betere warmte afgifte te creëren. Zet de vloerverwarming voor aanvang werkzaamheden minimaal 48 uur van tevoren uit.


KWARTS vloeren.

Binnen één dag wordt de vloer aangebracht. Bij extreem herstel van de ondergrond kan de voorbereiding één tot twee dagen langer duren. Wanneer de KWARTS vloer wordt aangebracht zal er bij zonnig weer de ramen worden afgeplakt met verwijderbare folie, zodat door zonlicht niet de KWARTS vloer kan verkleuren door ongelijkmatige opdroging. Ook is ventilatie van belang, om overtollige vocht af te voeren. Dit kan door een openstaande raam of deur. Na 6 uren is de vloer beloopbaar op sokken of blote voeten. Ga de vloer niet onnodig belasten. “MAAR LAAT DE VLOER MET RUST”. Totdat de beschermlaag is aangebracht.

Beschermlaag.

Na één á twee dagen wordt de beschermlaag aangebracht: dit is afhankelijk van de kleur en de restvocht in de ondergrond. Eerst wordt er een impregneermiddel aangebracht. Dit versterkt de toplaag en is de KWARTS vloer minder gevoelig voor krassen. De vloer heeft nog geen water afstotende laag, dit wordt verkregen door de vloer in de ultra matte-lak te zetten, hierdoor krijgt de vloer extra bescherm laag. Eerst kan de Kwarts vloer wat vlekkerig zijn, dat langzamerhand weg trekt. De vloer behoud zijn natuurlijke cement gebonden uitstraling en is na 6 uren beloopbaar. En na 24 uren gereed om meubels op de vloer te plaatsen. GEBRUIK AUB VILT ONDER UW MEUBELS. En ga niet onnodig met de meubels schuiven. Dit kan nog krassen veroorzaken. De ultra matte-lak moet eerst volledig uitharden, dit duurt ongeveer zeven dagen. Heeft u een KWARTS vloer met vloerverwarming, dan na 7 dagen de vloer opwarmen met 1 graad per dag, tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Onderhoud.

De vloer het liefst stofzuigen of wissen. Niet dweilen met een agressieve schoonmaak middel maar met water of water met een scheutje polish. Een KWARTS vloer met één laag ultra matte lak is water en vuil afstotend, maar NIET vloeistof dicht. Kwartsvloeren behandelt met een tweede  laag is  bijna vloeistof dicht. Bij toepassing van een drie lagen ultra matte lak dan is de vloer vloeistof dicht.

 

Het Resultaat

KWARTS vloer is een industriële vloer, geen vloer is hetzelfde en wordt alleen maar mooier met leef sporen. Het is een natuurlijke vloer met recyclede grondstoffen.

“KWARTS vloer is een unieke vloer, een natuurlijke gietvloer die leeft”


Neem direct contact met ons op

Contact